Fajnsmeker dezert

Dezert: „Tominova bublanica „

Čas prípravy :  50 min.

Suroviny :

Hladká múka

Kryštálový cukor

Soľ

Maslo

Drobné ovocie – maliny, čučoriedky, černice...

Postup :

Rúru predhrejeme na 170 stupňov.

Pripravíme si malé poháriky, objem cca 3 dcl.

V miske zmiešame 10 PL múky, 7 PL cukru, štipku soli.

Do pohárikov naukladáme drobné ovocie, zasypeme pár lyžicami múky s cukrom. Zatrasieme, aby múka prešla medzi ovocie až naspodok pohárikov. Navrch každého pohárika pridáme lyžičku masla.

Pečieme cca 40 min.

Hotové vychladnuté „bublanice“ môžeme ozdobiť šľahačkou, kyslou smotanou, alebo len posypeme práškovým cukrom.