Predjedlo: Lososový tatarák

Predjedlo: Lososový tatarák

Suroviny :

Čerstvý filet lososa cca 200 g
Údený losos filet cca 150 g
Avokádo 2ks
Čerstvá chilli paprička
Limety ( chemicky neošetrené ) 2ks
Koriander – čerstvý
Olivový olej
Sójová omáčka
Soľ, korenie

Postup :

Lososa zbavíme kože, nasekáme ho na veľmi drobné kúsky v mixéri, prípadne naškriabeme nožom, rovnako ako keď pripravujem mäso na mäsový tatarák. Rovnako pripravíme aj údený filet. Kúsky lososa vložíme do väčšej misky. Avokáda zbavíme kôstok, vydlabneme zo šupky a premiešame s lososom.

Pripravíme si dressing. Spolu vymiešame olivový olej, nastrúhanú kôru z limety, nasekaný koriander, nadrobno nasekanú chilli papričku, ktorú sme si pozdľžne nožom rozrezali a zbavili semienok. Všetko dobre premiešame, nakoniec pridáme limetovú šťavu a cca 1 PL sójovej omáčky.

Dresing premiešame s lososom a avokádom, ak je potrebné pridáme štipku soli a korenie. Necháme aspoň chodinu postáť, aby sa všetky chute pekne prepojili

Podávame s chrumkavým chlebíkom alebo bagetami.